Unde se ascund cei mai multi microbi?

Microbii si bacteriile sunt peste tot, nici o locuinta nefiind scapata de prezenta acestor microorganisme! Cu toate ca foarte multi microbi nu sunt daunatori pentru sanatatea noastra datorita sistemului imunitar care apara organismul de infectii, unii pot afecta starea de sanatate. Ceea ce este de-a dreptul interesant este faptul ca acestia se inmultesc foarte repede, astfel ca daca le cream un mediu propice, daca nu igienizam asa cum trebuie suprafetele, obiectele si daca nu ne dezinfectam mainile constant, favorizam raspandirea acestora.

Centrul American pentru Preventia Bolilor a realizat o cercetare a catorva locuinte pentru a descoperi cu exactitate cati microbi se afla in diverse locuri din casa iar rezultatele au fost de-a dreptul spectaculoase. Astfel ca, in vasul de toaleta au fost gasite aproape 500.000 de bacterii pe cm patrat, pe cada se afla 18.000, pe robinetul de la bucatarie se afla 2050 de bacterii pe cm patrat, pe cosul de gunoi peste 60 de bacterii pe cm patrat, pe usa frigiderului peste 50 de bacterii iar pe telecomanda peste 10 bacterii pe cm patrat.

Una dintre camerele in care se afla cei mai multi microbi este bucataria, aceasta fiind un paradis al microbilor din cauza umezelii si al resturilor de mancare. De aceea, nu este de mirare ca pe lavetele umede, pe buretele de vase sau pe prosoapele de bucatarie se afla cei mai multi microbi! De asemenea, blatul de bucatarie este si el expus la numeroase bacterii intrucat pe acesta depozitam si prelucram diverse fructe si legume care contin deja microorganisme, varsam lichide, taiem carne etc. In lista locurilor din bucatarie unde microbii se simt cel mai bine se gasesc si taietoarele de carne si legume, mixerul, robotul de bucatarie, suportul de cutite etc.

Cea de-a doua camera dintr-o locuinta unde se afla cei mai multi microbi este baia. Asadar, vasul de toaleta este cel mai plin de microbi si este imediat secondat de pardoseala, cada si chiuveta.

Pentru a va asigura ca microbii si bacteriile dispar, trebuie sa dezinfectati cu cele mai bune solutii toate suprafetele din casa, cu mare atentie si rabdare!